|
|
BLÅBÄRSPAJ MED HAVREGRYN | | | |
|
|
Ingredienser:
1 dl socker
2 msk potatismjöl
7 dl blåbär
Smuldeg
100 gr smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ dl socker
|
Gör så här:
Blanda socker och potatismjöl med blåbär i en smord ugnsäker form.
Smält fettet och rör ned havregryn, mjöl och socker.
Lägg ut detta över blåbärsblandningen.
Grädda i 225 grader i 30 min.
Servera pajen ljummen med äkta vaniljsås, hemlagad äkta vaniljglass eller vispgrädde.
Drick ett lämpligt sött vin till:
Vinförslag: Ett sött vin från Loiredalen, Frankrike.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2019-07-01 16:37
|
|
|