Facebook   Instagram  

Vinexperten.se BLÅBÄRSPAJ MED HAVREGRYN

Linje
Ingredienser:

1 dl socker
2 msk potatismjöl
7 dl blåbär
Smuldeg
100 gr smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ dl socker
Gör så här:

Blanda socker och potatismjöl med blåbär i en smord ugnsäker form.

Smält fettet och rör ned havregryn, mjöl och socker.

Lägg ut detta över blåbärsblandningen.

Grädda i 225 grader i 30 min.

Servera pajen ljummen med äkta vaniljsås, hemlagad äkta vaniljglass eller vispgrädde.

Drick ett lämpligt sött vin till:

Vinförslag: Ett sött vin från Loiredalen, Frankrike.


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2019-07-01 16:37